Wat is een duurzame pizza?

Die vraag kregen studenten van Fontys Hogescholen. Afgelopen vrijdag gingen zij hun zelfbedachte duurzame pizza’s maken, proeven én beoordelen op duurzaamheid en smaak.
Wij hebben graag aan deze workshop meegedaan. Fijn om jonge studenten zo bezig te zien! Creatief en vol passie.

Pizzatuin te Brandevoort

Deze workshop gebeurde in het kader van de pizzatuin in oprichting. De tuin van de stichting Stadslandbouw Brandevoort. De stichting gaat met wijkbewoners die pizzatuin aanleggen: een tuin die ingrediënten bevat voor het maken van zelfgemaakte pizza’s.
Alle ingrediënten worden lokaal verbouwd en de wijkbewoners die de ingrediënten verbouwen gaan ook samen pizza’s maken en opeten in de tuin. Iedereen lust pizza’s, ze zijn gemakkelijk te maken, ook in de buitenlucht en het is leuk om zelf je ingrediënten te verbouwen en het resultaat te proeven.

Nieuwe vrijwilligers

Omdat pizza’s populair zijn kan  de stichting hiermee nieuwe vrijwilligers aantrekken voor de Buurttuin en Stadsboerderij in ontwikkeling. De Buurttuin verhuist dit jaar naar de tuin van Diepenbroek 8. Nu is die nog aan de Markesingel naast het Caroluscollege.

Geslaagd

Onze conclusie: geslaagd! We hebben genoten van de verschillende soorten en smaken. En van veel baktalent. Ook Luca en Quincy vonden het leuk om hun eigen pizza te maken en belangrijker nog: op te eten. Hmmmmm.

 

 

Er is een mooi videoverslag gemaakt door DitisHelmond:

 

 

You may also like