Zinvolle dagbesteding

In de dagbesteding leren wij onze medewerkers de voorbereidingen treffen voor het draaien van het sociale café. Zoals boodschappen doen, schoonmaken, tafels dekken, onze eigen placemats maken, groente snijden voor de soep van de dag en het brandevoorter hartekoekje bereiden en bakken.

Voorbereidingen treffen voor de workshops. Het leren serveren. Bestellingen bezorgen en inpakwerkzaamheden.

Speciaal geserveerd

Wij kijken naar de talenten van elk individu, de pluspunten, om van daar uit te kunnen groeien. Wij dringen niets op, hebben geen stramien waar iemand in moet passen.

Doordat onze mensen zich waardevol voelen, gezien en gehoord, zal hun welzijn verbeteren. Dit leidt tot een volwaardig en gelukkig leven. En dat stralen zij uit naar anderen.

Dit alles gaat gepaard met kleinschalige horeca. Zo maken we een plaats waar het fijn verblijven is en waar je jezelf mag zijn. Ieder mens is uniek en heeft wat te bieden. OPJEPLAETS wil iedereen bij elkaar brengen.

Uitstapjes

Ook zullen we uitstapjes maken binnen de wijk, denk aan een bezoek aan de slager, slagerij Chris Vogels: hoe maakt hij filet américain? De bakker, bakkerij ’t Bakkertje, hoe bakt hij zijn brood?

We gaan ook bloemen en kruiden plukken in de prachtige Brandevoorter buurttuin en in Mierlo gaan we kijken bij de kersenboerderij, daar waar de Mierlose Zwarte vandaan komt.