Workshop kerst-bloem-creatie

Kerstworkshop

Na een succesvolle workshop ‘sinttaert’ maken, afgelopen 23 november, gaan we opnieuw in samenwerking met Casa Crea een workshop geven waarin Heidy van Hout je zal inspireren een prachtig kerststuk te maken waar je al je creativiteit in kwijt kunt.

Trots

Creatief bezig zijn geeft rust in je hoofd en laat je trots zijn op je eigen mooie creatie die natuurlijk aan het einde van de workshop mee naar huis gaat.

Wanneer

We houden deze workshop op vrijdag 9 december a.s. van 14:00 uur tot 16:00 uur. De kosten zijn 39,50 p.p. inclusief 1 koffie en wat lekkers.

Betaling graag aan de deur, via pin.

Schrijf je hier in:

Klik hier voor de foto’s van sinttaert maken.

 

Workshop sinttaert maken

Creatief met pepernoten

Wil jij met sinterklaas een mooie eyecatcher op je tafel hebben staan? Dat kan!

In samenwerking met Casa Crea geeft OPJEPLAETS een workshop sinttaert maken. Laat je inspireren door Heidy van Hout. Zij is al jaren actief bezig met bloemen en planten en ander decoratiemateriaal.

Trots

Creatief bezig zijn geeft rust in je hoofd en laat je trots zijn op je eigen mooie creatie die natuurlijk aan het einde van de workshop mee naar huis gaat.

Wanneer

We houden deze workshop op woensdag 23 november a.s. van 14:00 uur tot 16:00 uur. De kosten zijn 29,50 p.p. inclusief 1 koffie en wat lekkers.

Vind je het leuk om dit samen met je kind te komen doen? Dat mag.

Betaling aan de deur, contant of via pin.

Schrijf je in via het formulier:

Ook voor kerst hebben we iets leuks bedacht, houd de site in de gaten.

 

Help ik heb een puber

Help ik heb een puber

In samenwerking met Praktijk van Zon (praktijk voor logopedie, dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, executieve functies, kindercoaching en specialistische trainingen) organiseren wij een infoavond over begrip en omgang met dagelijks gedrag van pubers. Deze avond vindt plaats bij OPJEPLAETS op 10 november van 20.00 – 21.30 uur. (Inloop vanaf 19:45uur)

De entree is €5,- inclusief 1 kopje koffie of thee. Betaling graag contant bij binnenkomst.

Praktijk van Zon:

Wat is de opvoeding van mijn puber ineens anders?
Wat kan ik van mijn kind verwachten en hoe komen we samen deze puberjaren door?
Op deze avond zullen Angelique en Yvonne, vertellen, luisteren en antwoord geven op vragen over de puber en kun je je eigen ervaringen delen.
We hebben plaats voor 20 personen, dus meld je snel aan via onderstaand formulier.
We zien je graag.

Voor meer info over Praktijk van Zon klik op onderstaand logo.

 

 

 

 

 

 

 

Meld je hier aan.

Stem op OPJEPLAETS

RaboClubSupport

Beste leden van de Cooperatieve Rabobank, steun ons via Raboclubsupport door op ons te stemmen. We willen voor in onze huiskamer gordijnen aanschaffen voor een betere akoestiek en we hopen zo de kou buiten te houden.

Beschrijving

Dit is het stukje wat ik geschreven heb voor de site van RaboClubSupport:

OPJEPLAETS

Zorg

OPJEPLAETS is een sociaal dagcafe in het winkelcentrum van Brandevoort in Helmond. Wij zijn een dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij mogen bij ons hun licht laten stralen want zij hebben ieder hun talenten. We zijn een ontmoetingsplaats in de wijk waar mooie verbindingen tot stand komen.

Ons doel

Omdat het pand redelijk groot en hoog is, is is het nodig dat er aan de achterzijde gordijnen komen om de acoustiek te verbeteren. Dit om het welzijn van onze medewerkers te verbeteren. Soms klinkt het erg hol.

Link om te stemmen:

Hieronder staat de link waar je kunt stemmen, vul je eigen unieke code in die je via de mail van de Rabobank hebt ontvangen. Alvast hartelijk dank,

Klik hier 

Lindeboom

Lindeboom behaalt predicaat beste pils van Nederland

Lindeboom Pilsener is verkozen tot het beste pils van Nederland tijdens de uitreiking van de Dutch Beer Challenge 2022. Dit is door de vakjury van de Nederlandse bierwedstrijd op 26 april bekendgemaakt. De totale competitie van deze achtste editie van de Dutch Beer Challenge betrof 550 bieren van 144 brouwerijen.

Goud voor Lindeboom Pilsener met de hoogste beoordeling is eervol. Als Slow Brewer is het fantastisch in de grote pils-categorie goud te winnen. Kwaliteit proef je, en door meer aandacht te geven aan het rijpen komt de meest pure smaak van pils naar boven. En juist dát hebben de internationale bierexperts en bierkeurmeesters in de jury van de Dutch Beer Challenge geproefd en met goud bekroond!.

Mooie woorden

Geraakt en ontroerd

Deze middag kregen wij van een vaste klant bij OPJEPLAETS een brief met daarin mooie woorden die ons hebben geraakt en ontroerd. Dank!

OPJEPLAETS

Na de gym gaan we gezellig lunchen

Bij ‘Op je Plaets’, onze vaste stek.

Ze verwelkomen ons met een glimlach,

Ook Carel, hun zoon, met de ziekte van down.

Zwaaiend met zijn armen,

Komt hij dichterbij

En zegt, na observeren, “daag dag”.

De woorden zijn stromende beekjes.

Hij vertelt met gebaren en klanken

Zijn ups en downs verhaal.

Wij hebben trek in koffie en een tosti met kaas en ham.

We genieten er van.

De gekleurde hartjes en foto’s aan de muur

Creëren een huiselijke sfeer.

Met respect en bewondering

Kijk ik naar hun gezichten.

Ze zorgen en sturen hun zoon Carel.

In de schaduw van jullie leven

Schijnt steeds weer het licht.

15-3-2022

Wilhelmien Vlemmings

Workshop duurzame pizza

Wat is een duurzame pizza?

Die vraag kregen studenten van Fontys Hogescholen. Afgelopen vrijdag gingen zij hun zelfbedachte duurzame pizza’s maken, proeven én beoordelen op duurzaamheid en smaak.
Wij hebben graag aan deze workshop meegedaan. Fijn om jonge studenten zo bezig te zien! Creatief en vol passie.

Pizzatuin te Brandevoort

Deze workshop gebeurde in het kader van de pizzatuin in oprichting. De tuin van de stichting Stadslandbouw Brandevoort. De stichting gaat met wijkbewoners die pizzatuin aanleggen: een tuin die ingrediënten bevat voor het maken van zelfgemaakte pizza’s.
Alle ingrediënten worden lokaal verbouwd en de wijkbewoners die de ingrediënten verbouwen gaan ook samen pizza’s maken en opeten in de tuin. Iedereen lust pizza’s, ze zijn gemakkelijk te maken, ook in de buitenlucht en het is leuk om zelf je ingrediënten te verbouwen en het resultaat te proeven.

Nieuwe vrijwilligers

Omdat pizza’s populair zijn kan  de stichting hiermee nieuwe vrijwilligers aantrekken voor de Buurttuin en Stadsboerderij in ontwikkeling. De Buurttuin verhuist dit jaar naar de tuin van Diepenbroek 8. Nu is die nog aan de Markesingel naast het Caroluscollege.

Geslaagd

Onze conclusie: geslaagd! We hebben genoten van de verschillende soorten en smaken. En van veel baktalent. Ook Luca en Quincy vonden het leuk om hun eigen pizza te maken en belangrijker nog: op te eten. Hmmmmm.

 

 

Er is een mooi videoverslag gemaakt door DitisHelmond:

 

 

Op naar 2022

Beste mensen,

we zijn ontzettend blij dat we zo veel van jullie bij OPJEPLAETS hebben mogen ontmoeten de afgelopen maanden. Als luncher, brainstormer, flexwerker of terrasjepikker.

En een hoogtepunt van het afgelopen jaar is ook geweest dat we zijn gehuldigd als held van Helmond. Hoe mooi!

Helaas gooit Corona nu weer roet in het eten. Opnieuw zijn wij alleen open voor afhaaltosti’s en soep of koffie. De ontmoetingsplaats die wij voor ogen hadden in 2019 is nog steeds niet wat we hadden gehoopt.

Dagbesteding

Dankbaar zijn wij dat we zo veel leuke momenten mogen beleven met Carel, Luca en Quincy in de dagbesteding. We zijn echt trots op hen! Gelukkig mogen wij dit blijven bieden. We doen het graag.

Fijne feestdagen

Graag wensen wij iedereen een warme kerst en een hartelijk nieuwjaar toe. Hopelijk in goede gezondheid. We gaan er in ieder geval wat moois van maken!

 

 

 

 

Buurttuin Brainstorm

Buurttuin

In ons mooie Brandevoort hebben we een prachtige buurttuin. Het is een gezamenlijke moestuin, waar de tuinierders, volgens biologische principes werken, onder begeleiding van professionals. Deze tuin gaat binnenkort verplaatst worden.

Stichting Stadslandbouw Brandevoort wil graag een brainstormsessie doen bij OPJEPLAETS.

Lees hier hun bericht:

De Buurttuin gaat eind dit jaar verhuizen naar een nieuwe locatie in Brandevoort, op de huidige plek van de Buurttuin gaat binnenkort gebouwd worden.

De nieuwe locatie biedt nieuwe mogelijkheden voor de Buurttuin. We zijn daarom op zoek naar wijkbewoners die leuke ideeën hebben voor de nieuwe Buurttuin, van jong tot oud.

Tijdens een brainstormsessie op woensdag 10 november om 19:30 uur gaan we in groepjes goede ideeën verzamelen rondom thema’s die belangrijk zijn voor de Buurttuin.

Wil jij ook meedenken en jouw ideeën delen?

Klik hier om je aan te melden.