Angélique

Ik ben Angélique Kuijs, mama van een bijzondere zoon Carel, die geboren is met het syndroom van Down. Ik woon samen met Eric en Carel in het mooie Brandevoort Helmond. Carel heeft mij veel geleerd en laten zien hoe het leven werkelijk in elkaar zit. Overal waar je met hem komt laat hij zijn licht stralen. Hij is een pure jongeman die met een heldere, liefdevolle blik de wereld in kijkt. Carel oordeelt niet. Hij heeft mij geleerd uit mijn hoofd te komen en vanuit mijn hart te leven. Door hem ben ik gaan bloggen op mijn sites: devolgendestap.eu en hierisangelique.nl. Zo creëer ik bewustzijn bij anderen. Want Carel is heel lief, oprecht, puur en knuffelig maar hij heeft wel heel veel zorg nodig. Carel heeft hulp nodig bij het begrijpen van de wereld om hem heen. Carel praat nagenoeg niet maar communiceert wel. Ik ben ervan overtuigd dat wij van en met elkaar leren. Binnen het gezin maar ook daarbuiten. Daar waar je werkt, daar waar je speelt, daar waar je leeft!

Gedurende de jaren zijn wij binnen de zorg die Carel nodig heeft tegen muren aan gelopen. Waar kan en mag hij zijn gave tonen? Zijn licht laten stralen? We weten uit ervaring dat hij niet past binnen een stramien. Maar wanneer je naar hem kijkt, zijn behoefte ziet en zijn talenten… dan is er geen plafond. Hij blijft groeien en leren. Elke dag. En er zijn meer mensen zoals Carel die het verdienen om een mooie plek te krijgen waar zij kunnen geven wat ze te bieden hebben. En dat in hun eigen buurt en samen met buurtgenoten. Vandaar OPJEPLAETS.

Op 1 juni a.s. komt mijn boek uit over Carel. De wijze woorden van Carel. Het gaat over de zoektocht naar verbaal communiceren. Carel had een ander plan voor mij. Binnenkort te koop bij OPJEPLAETS.

www.hierisangelique.nl

 

Carel

Ik ben Carel, 24 jaar. Een jongvolwassene met het syndroom van Down. Ik ben hooggevoelig, pik alle emoties op. Ik hou van mensen. Ik heb mijn plekje in de maatschappij nog niet gevonden. Ik kom graag in het bos maar ook ben ik graag in contact met anderen. Daar geniet ik van. Vaak deel ik dan knuffels uit. Een beetje liefde voor mijn medemens.

Geschreven door mijn mama.

 

Eric

Mijn naam is Eric Rooijakkers, vader van Carel. Ik ben naast grafisch ontwerper en concept ontwikkelaar vooral ervaringsdeskundige wat betreft de (on)mogelijkheden waar wij met onze zoon tegen aan lopen. Ik merk dat  zorgverleners, met alle goede bedoelingen, vast lopen in de systemen waar ze mee te maken hebben (zorgoverdrachten, vergaderingen enz). Klein denken en groots presteren. Zorg op maat schiet er vaak bij in terwijl die zo ontzettend nodig is. Ik bied graag een plek aan waar vanuit de kracht van de mens gekeken word naar zijn/haar mogelijkheden. In verbinding met de woonomgving.

www.hieriseric.nl

 

Stichting Pluspunt

Stichting Pluspunt is een stichting die ontmoetingen wil laten plaatsvinden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zodat een betere integratie mogelijk wordt.

Dit op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

De gave die verstandelijk beperkten bezitten, vinden wij van grote waarde voor een tolerante maatschappij.